登录  
 加关注
查看详情
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

楼德教研

百年大计,教育为本!

 
 
 

日志

 
 
关于我

《楼德教研》,2010年获新泰市优秀教研博客一等奖,泰安市教育教学最佳博客奖。属于公益基础教育博客,经营宗旨是为广大中小学教师提供专业服务,为广大中小学生提供学习帮助和平台。《楼德教研》立足于为广大师生和学生家长服务,近年来所发布的试题不少已被选作部分地区的中考试题和期中期末考试试题,很多资料已被结集出版。由于时间限制,我们无法征得所选资料作者的同意,如果你不同意将将自己的文章刊登在此,请通知,我们将予以处理,谢谢!

人教版七年级英语第四单元学案  

2009-11-05 08:03:43|  分类: 【教案学案】 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

Unit4 Where’s my backpack?

Section A

Step 1   Teaching aims:

知识目标:

1、学会一些表示家具的名词以及学习用品的单词;

2、学会方位介词:in, on, under…的用法;

3、学会运用方位介词和Where句型表述物品的正确位置。

能力目标: 要求掌握以下句式:

a-------- Where’ s …?

--------It’ s in/on/under…

b--------Where’re…?

--------They’re in/on/under…

情感目标:培养学生在观察和比较中发现问题和解决问题的能力。

Step 2  重难点

1. 单词:where, table, bed, dresser, bookcase, sofa, chair, drawer, plant, in, on, under, they, They’re=they are.

2.  其它词组:my backpack , under the table , on the dresser

3.   难点:能够准确运用方位介词表达准确的物品位置。

Step 3教学过程:

1.     导入:

2.     自主学习:1a/1c.先将词语译成汉语,再做小组对话练习。

in my bookcase _____________     在桌子下面______________

next to the desk _____________     他是数学课本_____________

eg : -------Where’s my backpack ?

   -------It on the desk .

 1b/2a/2b 听力训练

 2c . Ask and answer questions about the things in the picture above .

Where is the baseball ?   It’ s on the (背包)__________

Where is your computer game ?    It’ s (床下面)___________      

 3a . Put these sentences in order to make a conversation.

 ______  I don’t know .

 ______  Is it on the dresser ?

 ______  No , it isn’t

 ______  Where is the bag ?  

3c. Ask and answer questions about the things below .

 根据课本中的图画进行训练或者教师找一些图片让学生进行问答。

Step 4 典题赏析

1.     There is a bird ____ the tree .

A. in      B. on       C. /        D. up

总结:本题错选B项的原因在于掌握好on ,in 的用法区别,如果是长在树上的东西用on the tree ; 如果是外来的东西在树上则用in the tree.

2.     Do you want to eat the apples _____ the tree ?

A. on      B. to      C. for      D. in

分析同上                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Step 5 中考链接

1.     The teacher wrote the words _____ the blackboard .(2005.武汉)

A. with    B. in        C. on       D. from

2.What can I do ____ you ?(2006.云南)

I’d like a cup of tea .

A.   of      B. for      C. to      D. with

Step 6 能力提升

一、单项选择

1.___ your chair ?

A. where       B. where’re       C. where’s     D. what

2.Is your book _____ the drawer ?

A. in         B. on           C. under          D. at

3.___ your keys on the sofa ?

A.Is        B. Are         C. Am             D. Be

4. Where is my computer game ?

It’s ____ TV set

A. in the     B. next to     C. next to a      D. next to the

二、完成下列句子

1、你的书在你的背包里。                     

______________________________

2、Her keys are on the chair .

_________________________________

3、Where are my bags ?

_______________________(对不起,我不知道)

4、Tom’ s watch ______________ (不在抽屉里)

5、我的电脑游戏在哪里?

_________________________________?

三、完形填空

This is _1_ photo __2__ my room . Can you see my bed ?It is here .It is nice .These __3__ my books .They are __4__ . My dictionary __5__ on a chair . Look ! What’s that ? It’s __6___ What color is ___7__ ? Do you know? __8_ green . It’s __9__ the floor .My backpack __10_ under the bed .I like my room !

1、A. a          B. an          C. /

2、A. to         B. in           C. of  

3、A. is         B. am         C. are

4、A. on desk    B. on a desk     C. under desk

5、A. am        B. is          C. are

6、A. a plant     B. plant       C. the plant

7、A. these      B. those        C. it

8、A. It’s        B. She’s       C. He’s

9、A. to         B. on         C. in

10、A. don’t      B. are         C. is

Unit4 Where’s my backpack?

Section B

Step 1  Teaching aims:

知识目标:

1、能运用目标语言来描述房间;

2、能正确的描述物品的方位。

3、掌握有关物品的新单词;

能力目标:

1.  要求掌握以下句式:

The keys are in the drawer.

2.  要求掌握以下单词:Alarm clock; video cassette; CD; math book; computer game。

情感目标:通过与同学讨论、交流,对所学的知识进行分类。

Step 2重点、难点:

1.重点: a:方位介词的用法;

          b:Where 的特殊疑问句和一般疑问句:

Is the… in/on/under the …?的肯定、否定回答;

2.难点:a. 能够准确运用方位介词描述物品所在的位置;

         b.能够运用Where问句找到物品的位置。

Step3 教学过程:

1、         导入:

2、         自主学习:

1a Match the words with the things in the picture.

1. math book _________      2. alarm clock __________

3. CD__________           4. computer game ________

5. video tape __________     5. hat __________

1b. Look at Tommy’s room for three minutes .Now close your books and write down all the things you remember .

------------Where’s the notebook ?

-----------It’s on the bed .

1c.StudentA , ask questions .student B , keep your book closed .

2a/2b听力训练:

3a.先自读课文,然后填空。(自主、合作、探究)

Dear Fei Fei ,

Please ___ these things _____ your sister :(带给)her hat ,watch , notebook , keys ,and ID card .The hat __________ (在梳妆台上).The watch is _________ (在床上) 。The notebook is ________ (在床上). The keys are ________ (在抽屉里).The ID card is ________ (在桌子上).

3b.Look at the picture and fill in the blanks .

Step4 典题赏析

1.     Please ____ these things to your brother .He needs them .

A. bring       B. take     C. come      D. carry

总结:bring  sth. to sb. 意为:给某人带来某物;take sth. to sb. 意为:给某人带去某物,本题应该是:把这些东西给你的哥哥带去。

2.     _____ some water to me . I am thirsty (渴了)

A. Bring     B. Take      C. Come     D. Go

Step5 中考链接

1.     Your shoes are wet . You’d better ____ them off at once .(2005.吉林)

A. ask     B. short     C. dark      D. thin 

2.Do you go to school every day?

No, we go to school only __Monday to Friday.

A. from     B. on         C. between   D. in

Step6 能力提升

一、单项选择

1.Where ____ the CDs ?

Sorry , I don’t know .

A. is       B. are      C. am       D. be

2. -----Please ____ the backpack here .

-----OK

A. bring      B. take       C. need      D. look

3.----where are my books ,mom ?

------____ are under the floor .

A. You       B. We      C. They        D. It

4. I can see ___ birds . ____ birds are in the tree .

A. some , Some    B. some , /   C. the , The  D. Some , some

二、用动词的适当形式填空。

1.Put ___ (they) over there , please .

2.Here  ___ (be) some CDs for you .

3.You can ____ (bring) your computer to me .

4.Are there ____ (some) basketballs behind the door ?

5.We need _____ (ask) some notebooks to your room.

三、补全对话

A: Good morning! Wang Feng.

B: Morning! Dave. ___ that?

A: It’s a ___ of my ____.

B: Let me have a look.

A: OK.

B: ____ the old man your ____?

A: Yes, ____ is. And this old woman is my ____.

B: Are ___your parents?

A: Yes, ____ are.

B: ___ is the baby ?

A:Guss .

B:It’s you .

 

Unit 4

Section A

中考链接:C B

能力提升:

一.C A B B

二.1.Your book is in your backpack.

2.她的钥匙在椅子上。

3、Sorry,I don’t know.

4、isn’t in the drawer.

5、Where’re my computer games.

1、A 2、C 3、C 4、B 5、B 6、A 7、C 8、A 9、B 10、C

Section B

中考链接:A A

能力提升:

一B A C A

二1.them 2.are 3.bring 4.any 5.to ask

三What’s photo.Family. Is .grandfather .he grandmother .they .they. Who

  评论这张
 
阅读(1440)| 评论(0)

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018