登录  
 加关注
查看详情
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

楼德教研

百年大计,教育为本!

 
 
 

日志

 
 
关于我

《楼德教研》,2010年获新泰市优秀教研博客一等奖,泰安市教育教学最佳博客奖。属于公益基础教育博客,经营宗旨是为广大中小学教师提供专业服务,为广大中小学生提供学习帮助和平台。《楼德教研》立足于为广大师生和学生家长服务,近年来所发布的试题不少已被选作部分地区的中考试题和期中期末考试试题,很多资料已被结集出版。由于时间限制,我们无法征得所选资料作者的同意,如果你不同意将将自己的文章刊登在此,请通知,我们将予以处理,谢谢!

人教版八年级英语7-12单元学案及检测题  

2009-10-22 17:05:14|  分类: 【教案学案】 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

Review of units7-12学案

1.Learning  Aims:

Knowledge aims:1)New words and phrases:

hang,win,umbrella,born,tour,become,engineer,borrow,worse,without,

piece, lay, cut up, not at all, take care of

2) Important sentences: ?How do you make vegetable soup ?

?Are you going to live in Beijing??Could you please buy some food ?

Ability aims: 运用所学词汇、句型进行听说读写训练。

Emotion aims:  学会运用英语与人交流。

2. Important language goals:

1)词汇、句型            

2)运用所学词汇、句型进行听说读写训练。

3.Learning steps 

 Step1. 游戏导入(巩固所学词汇短语句型)

1) Finish the clues

1. It's a very large fruit. _______

2 .It is said that it will rain, so you had better take an ______.

3. We are proud of him because he w_____ the game yesterday.

4. He was not dead, and he was still a______.

5 .Camels can live quite a few days w______water and food in the desert.

2)Choose words from units 7-12 and write a clue for each word.

1_______________________________________________________

2_______________________________________________________

3__________________________________________________________                                                                                                                                                                         Step 2. 自主学习。(化知识为能力!)

一、listening and writing.Finish 3a 3band3c

1Check the answers in groups.

2Pair work: Role play. Practice the conversations and write down.

                                                                                 

                                                            

二、Telling: Write the ingredients of your favorite snack and tell how to         make it.

                                                             

                                                             

三、Pair work: Imagine your life twenty years from now.Make a dialogue.

Step3.合作探究(动手动脑出真知!)

一.Group work: Write a story. To imagine a vacation, write some words, then take turns to write a sentence using a word.

二.Reading and writing: Read part9 and tell other students what you think about animals.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Step4.梳理归纳。(你学会了吗?)

What have you learned in this class? Please write them down:

______________________________________________________________________________________________________________________

                                                            

4.典题赏析。

1. (2008山东)根据首字母提示,在空格处填入一个适当的单词。

...One day ,he invited Du Xuan to his house and treated him with wine .On the wall of the room h______ a red bow(弓).Its shadow appeared in Du Xuan's cup.

[解析]hang(1)动词:逗留,徘徊,hang out意为闲逛2)动词: 挂,吊;(过去式hung)绞死,吊死(过去式hanged)”。如:?I hung the washing in the yard yesterday.昨天我把洗好的衣物挂在院子里。?They hanged him for murder.他们以谋杀罪绞死了他。本题句意:房间的墙上挂着一张红色的弓。Hang讲时的过去式为hung,故答案为hung

2).(2008福建福州)——Would you mind ______  ______(关掉)the    radio?  ------Of course not. I'll do it at once.

[解析]关掉电器使用“turn off”,打开电器使用“turn on”,而关上、打开门、窗、盒子等则使用“close”“open”Would you mind 后要跟V-ing 形式。所以答案为:turning off

3). (2008四川自贡)4,000 people died in a few days ______ the pollution.  A .because of   B .thanks to   C. related to

[解析]A because of  由于,因为”B thanks to“幸亏,多亏  C related to “......相关。由题意可知选A

5.中考链接。(趁热打铁中考!)

1.(2008湖北襄樊)根据首字母提示,在空格处填入一个适当的单词。

---May I b______ your ruler?

---Sorry, I've lent it to Liuying .

2).(2009 山东泰安) Mind your steps, guy! Don’t you see the words “       the grass”?     Oh, I am sorry.

   A. Keep off          B. Keep out          C. Take off           D. Take out

3).(2009 新疆)— Are we going to have the sports meeting this week?

 

— No. It is --------till next week because of the bad weather.

 

A. put away     B. put on       C. put off       D. put up

 

4.(2009 广州) —How did the accident happen?

 

—You know, it     difficult to see the road clearly because it     .

A. was; was raining             B. is; has rained

C. is; is raining                 D. will be; will rain

6.能力提升。(注重应用练能力!)

.单项选择。

1. It’s dark (暗的) in the room. Please ______the light.

  A. turn on    B. turn up    C. turn down    D. turn off

2. ---______girls are there in your class? ---Twenty.

  A. How often    B. How far    C. How much    D. How many

3. Don’t______ the milk into the cup. It's full.

  A. peel    B. pour    C. leave    D. drink

4. You can ______ some sugar ______ the water.

  A. add; /    B. add; into    C. add; to    D. add up to; /

5. --- Would you like to drink the smoothie? --- ______.

  A. Yes, I'd love to    B. No, I'd love to   

  C. Don't ask me       D. Sorry, I can't

6. There is ______ smoothie in the cup.

  A. any    B. much    C. a few    D. many

7. --- The banana is too big. ---You can ______ first.

  A. cut up them    B. cut them up    C. cut it up    D. cut up it

8. Do you like lettuce ______ sandwiches?

  A. of    B. in    C. at    D. with

9. --- I’d like to eat ______ bread. --- Here you are.

  A. many    B. a    C. a slice of    D. two

10. --- Let’s make fruit salad. --- ______.

A. No, I'm not B. Thank you C. That's all right D. That's a good idea

二.词汇

A.根据首字母提示填空。

1. We should eat vegetables and fruits to keep f______.

2. My uncle is an e_______. He knows a lot about computers.

3. Living beside the underground station means that I don't need a car to get around . It s______ me money.

4. He got w______ because he fell into the river .

5 .---What are you going to be in the f______?

---I am going to be a scientist.

B. 从方框中选择适当的词并用其正确形式填空。有两项是多余的。

rich,  grow up,  move,  save,  major,  communicate,  pilot

6. I am going to be a ______ because I like flying in the sky.

7. My aunt works in Canada. I often ______with her by sending emails.

8 .The young man is very _______. He has a lot of money.

9. The little boy says that he is going to be an actor when he ______.

10. Jack likes painting very much, so he wants to ______in art.

中考链接答案:1. borrow  2.A   3.C   4.A

能力提升答案:

. 1A  2D  3B  4C  5A  6B  7C  8B  9C  10D            . 1.fit   2.engineer   3.saves   4.wet   5.future    6.pilot              7. communicate   8.rich   9. grows up   10.major

 

 

 

  评论这张
 
阅读(852)| 评论(0)

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018