登录  
 加关注
查看详情
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

楼德教研

百年大计,教育为本!

 
 
 

日志

 
 
关于我

《楼德教研》,2010年获新泰市优秀教研博客一等奖,泰安市教育教学最佳博客奖。属于公益基础教育博客,经营宗旨是为广大中小学教师提供专业服务,为广大中小学生提供学习帮助和平台。《楼德教研》立足于为广大师生和学生家长服务,近年来所发布的试题不少已被选作部分地区的中考试题和期中期末考试试题,很多资料已被结集出版。由于时间限制,我们无法征得所选资料作者的同意,如果你不同意将将自己的文章刊登在此,请通知,我们将予以处理,谢谢!

人教版八年级下册英语第九单元学案  

2011-02-15 19:37:49|  分类: 【教案学案】 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

Unit 9

Section A

一.Teacher’s  words:Where there is a will, there is a way.

. 学习目标

New words: neither, seen, island, especially

Drills: --Have you ever been to an aquarium ?

--Yes, I’ve been to an aquarium ./No ,I haven’t ./ Neither have I .

No ,I’ve never been to an aquarium ./I’ve never been to a water park . 

. 教学重难点

教学重点:现在完成时态。

教学难点:1.soneither的区别。

            2.have been to sw have gone to sw 的区别。

四.学习过程

Step1预习导学及自测:

翻译官,试试看

1.在船上 ______ 2.space museum _____ 3.一年到头 _____

4.all the time ______ 5.四分之三 _____ 6.take a ride _____

7.听说 _____ 8.an English-speaking country _________

Step2情景导入:

教师提出Have you ever been to ···?引导学生回答,并教学生词

Step3自主探究:

1a.Write your ideas .

1b.Listen  & check.

2a.Listen  & circle the places you hear.

2b.Listen  again  &  circle T or F.

Step4 合作交流

现在完成时的用法

 1.表示过去发生的或已经完成的某一动作对现在造成的影响或结果。

 2.表示过去已经开始,持续到现在动作或状态,可以和表示从过去某一时刻延续到现在(包括现在在内)的一段时间的状语连用。

现在完成时态的结构

 have (has)+过去分词 

构成:主语 + have/has + 过去分词 + 其他。( 当主语是第三人称单数时用has,其余人称用have)

否定式:主语 + haven't/hasn't + 过去分词 + 其他。
疑问式: Have /Has + 主语 + 过去分词 + 其他?
肯定答语: Yes, 主语 + have/has.  否定答语:No, 主语 + haven't/hasn't.
过去分词:规则动词的过去分词构成与动词过去式相同;不规则动词需要特殊记忆.

 和现在完成时态连用的时间副词或短语

    1.already,yet,ever,never,just,before 2.once,twice,three times,four times

    3.for + 一段时间,since +时间段 4.these days, today,this year,so far ,

in the last past two years

  现在完成时态使用的注意事项:

1. 表示过去发生的动作或存在状态,一直持续到现在,也许还将继续下去,可以和for+时间段,since+时间点/从句及how long 连用,谓语动词只可用延续性动词。常见的终止性动词与延续性动词之间的对应关系如下:

come/go/ arrive/reach/get /move to ----be in /at   die ----- be dead      open ------be open close ---be closed    become -----be    fall asleep ------be asleep      borrow ----keep buy----have  begin ,start ----- be on    put on -----wear        leave -----be away from  join the army -----be in the army /be a soldier  join the Party ---be in the Party / be in the Party

注意:have/has beenhave/has gone区别(见课本)

例:他去过长城。_____________________________________  

他在哪儿?______________________                  

 他去长城了。___________________________            

2. 瞬间动词在完成时态中的否定式可以接一段时间。

Step5 Listening (2a, 2b)

2a Get the students to look at the map of the town. Then listen and circle the places they hear.

2b Let the students listen and circle T (for true) or F (for false).

Step6 Practice          

Step7结回扣:

Let students read  and memorize the important words and sentences.Then

the teacher can explain the difficult points if nccessary.

【当堂达标】

一、首字母填空

1---Tom isn’t having a good time at the moment.

  ---- N_______ am I.

2. If he doesn’t go ,I won’t e____________..

3.She has a __________ finished her homework.

4.----Micky Mouse and Donald Duck are the famous Disneyland c_______.

5.Disneyland is an amusement park,but we can also call it a t________ park..

二、单项选择。

1. --Have you ever been to an aquarium? --No, _____.

A. I have   B. I am not    C. I haven’t    D. I hasn’t

2. --I’ve never been to a water park. -- _______

A. Me, too  B. Me, neither.     C. Me also.     D. Me both.

3. Has the train _____ yet?

A.got to   B.reached     C.arrived     D.arrived at

4.The teacher asked _____.

A.what’s your name     B.what was your name

C.what your name is     D.what your name was

5.--Do you mind if I stay here a little longer?  --_____.

A.No, you can’t B.Yes, you may  C.Certainly not  D.Yes, not at all

6.How long has his brother _____ the book?

A.kept      B.bought        C.lent        D.borrowed

7.I’ve never seen such a fine picture _____.

A.ago     B.before       C.yet      D.later

8.--Has the foreigner been to many interesting places in Beijing?--Yes, but he has not _____been to many other parts of China.

A.already    B.still       C.yet      D.never

三、选择恰当的单词并用其正确的形式填空。

atrraction    especial   amuse   go  attract

1.To my great ___________ ,his wig (假发)fell off.

2.I love this beautiful city ,____________ in summer.

3.The terrific scenery(风景)__________ lots of tourists to come here to be on vacation.

4.You can find many _____________in the beautiful city .

5.Where’s Tom now?”He ________ to the post office.”

四、书面表达

Write an amusing experience to describe the places,things and actibities you think are interesting.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________                           

.后反思

 

                                                                               

                                                                                 

 

Section B

一.教师寄语Never say die. 永不言败。

二.教学目标

1) New words:discover,film,wonderful,holiday,quarter, population,

     Brave,excellent,Indian,wake,environment,temperature,whenever,season

 2) Target  language:

    I’ve been a flight attendant for two years.

How long has he been studying at the school?

三.教学重难点

重点:学习运用现在完成时。 难点:学习运用词汇及表达。

.学习过程

Step1、复习引入:

组织学生观看英语动画短片,复习句式:Have you ever been to ……

Say: “ In the former class, we learnt something about Disneyland. Have you ever been to Disneyland? Now, let’s see a short movie about Disney cartoons, please watch carefully and see if you can understand the English in the movie.”

观看影片后寻问学生:

Do you understand what the Disney characters said? I think if your English is good enough, you will understand that easily. In fact, English is very useful for us to learn, now in this class let’s talk about why do you study English.

组织学生观看投影,讨论学英语的原因。

Step2、单词学习

1Introduce the text in the following way:

Now, we are going to learn a text about two persons, they talked about their experience about learning English. They both studied English in Hilltop language school, let’s first learn several new words of the text.

通过观看投影,引导学生学习新单词。

2)听课文录音,请学生自读课文,标出新单词及课文难点。

Step3、合作探究

1)为了进一步熟悉课文,掌握新单词的用法,请学生观看投影,用所学新词按原文填空。

2)用投影给出课文相关问题,要求学生两人结组,通过自读课文讨论,回答问题,并把答案写在练习本上。

Step4、点拨交流               

1Have you ever been to Disneyland? 你曾经去过迪斯尼乐园吗?

 句型Have you ever been to SW?你曾经去过某地吗?

 (1) () 你曾经去过游乐园吗?____________________

 (2) _______ they ever _______ (be) to Tianjin.

 (3) _______ he ever _______(be) to Disneyland?

2It has the normal attractions (that you can find in a an amusement park).

 Have you ever said something ( that you didn’t want to say)?

Have you ever helped someone ( that you didn’t know)?

以上三个句子均为that引导的定语从句,分别用来修饰前面的名词,that可以省略。 试翻译这三个句子

1 ______________________________________

2 ______________________________________

3______________________________________

3Have you ever done sth? 你曾经做过某事吗?(done 代表过去分词)

 肯定回答  Yes, I have.否定 No, I haven’t.

  -- Have you  ever studied with more than three friends?

  -- Yes I have ./ No, I haven’t.

Step5.典型例题

1.-- Have you ever ____ Lin Tong to see the Terra Cotta Warriors?

-- Yes ,I have.

A. went to   B. gone to  C. been in   D.been to

[解析]:该句意为“你曾去过临潼的兵马俑吗”有“去过”之意的是 been to。故选D

2.He is so careless that he always ___ his school things at hone.

A. leave      B. left       C.leaves       D.forgets

[解析]:此题考察leaveforget 的区别。把······忘记()在某地时用leave, always 判断该句为一般现在时,故用 leaves 而不用 left。故选C

3.Kate’s never seen Chinese films, _____ ?

A. hasn’t she    B. has she    C. isn’t she   D. is she

[解析] 此题考察反意疑问句的构成,前句用 never 否定词,后句用肯定形式,由前句中的seen 确定该句为现在完成时,故后面动词用has。故选B

4.--______ Do you write to your pen-friend?  --Once a week .

A.How long    B.How soon   C.How far  D.How often

[解析] 此题考察频率的提问,其特殊疑问词应用How often。故选D

Step6.中考链接

1.Nice to meet you. I _____ you for a long time.

A. hadn’t seen  B. haven’t seen  C. didn’t see  D.will not see

2.Last night he had a bed to sleep__,but I had only a chair to sit ___.

A.in,on      B./,/     C.on,in       D.in,to                                             

3.About ________ of the workers in the factory were born in the ________.

A.two-thirds,1970        B.two-thirds,1970s

C.two-third,1970         D.two-third,1970s   

4.2009年孝感)Is William’s lifestyle _________ David’s?
A.the same    B.same as     C.same to   D.the same as                   

Step7、小结回扣:

Let students read  and memorize the important words and sentences.Then

the teacher can explain the difficult points if nccessary.

【当堂达标】

一、首字母填空。

1.  Qingdao is a good place to take a h___________.

2.  We should protec(保护)the natural e_____________.

3.  Wei Fang does well in all the subjects.She is an e____________ student.

4.  The p_________ of China is about 13 billion.

5.  The nurse took my t__________ with a thermometer(温度表)

二、单项选择

(  )1.There are two books on the desk, but____of them is interesting

Anone      Bneither     Cboth      Dall

(  )2.—Have you ever _______ to the Summer Palace, Lily?

 —No, I __________.

A.gone,hasn’t B.gone,haven’t C.been,haven’t D.been,hasn’t

(  ) 3.I have ________ the book for three days.

Aborrowed      Blent            Cbought       Dkept

(  ) 4.Neither her brother nor she _________ a dictionary.

Ahas        Bhave       Cget         Dneed

(  )5 Alice is      an American      a German. She is an Australia.

    A. both; and    B. either; or   C. neither; nor   D. not; but

(  ) 6. Mike doesn’t know French. And        .

    A. so do I   B. so am I   C. neither do I   D. neither am I

(  )7.--Which sweater do you prefer, the yellow one or the pink one?

--       . I like a light blue one.

   A.   Either      B. Both      C. Any    D. Neither

(  )8. We have been to Water City.          .

A.Neither have I  B.Nor have we  C.So have they  D.So do they

(  )9. John        Beijing. He is still there.

A. has been to   B. has gone to   C. go to    D. goes to

(  )10. --May I speak to John?

 --Sorry, he        Japan. But he        in two days.

A.has been to ;will come back     B.has gone to ;will be back

C.has been in ;would come back    D.has gone to ; won`t  come back

(  )11. Neither you nor I        a teacher.

     A. is        B. are         C. am     D. be

(  )12. The Smiths        China for three years.

     A.have come  B.have been to C.have been in  D.have come to

(  )13.“When       his grandpa       “ “ Three years ago.”

    A. has; died     B. is; dead     C. did; die    D. is; died

(  )14. He took an interest        English.

     A. at        B. in       C. of         D. on

(  )15. There is not         in today’s newspaper.

A.nothing interesting   B.interesting something 

C. interesting    D.anything interesting

三、选择恰当的单词并用其正确的形式填空。

Environment     travelling  discover  wonder   character

1.       Hainan Island is a ___________ place to spend summer.

2.       All of us should take good care of our ___________.It’s our duty.

3.       Donald Duck is one of the most famous ____________ in Disney cartoons.

4.       Have you ever ___________ to another province?

5.       Although he __________ his mistakes at last,it was too late.

四、写作 根据表格中的信息  写一篇介绍你朋友的文章(10分)

Name

Alice

Age

13

How long has she studied English?

5 years

Why does she like learning English?

Travel all over the world

What kind of job does she want?

A tour guide

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

五、课后反思

                                                                     

 

 

Unit 9 参考答案

Section A

一.1.Neither   2.either    3.already     4.character    5.theme

二.1. C     2.B    3. D    4.D     5.C    6.A   7.B   8.C

三.1amusement   2.especially    3.attracts   4.attractions   5.has gone

四、略

Section B

一.1.holiday   2.enviroment    3.exchange    4.population    5.temperature

二.1. B    2.C     3. D     4. A      5.C      6.C    7.D   8.C    

9. B    10.B    11 .C    12.C     13.C     14 .B   15.D

三.1. wonderful   2.enviroment    3.characters   4.travelled   5.discovered

四、略

 

 

 

相关链接:

 

新目标初中英语课堂教学视频教程

 

 

 

人教版七年级英语上册教学视频

·  01人教版七年级英语上册预备单元教学视频

 

·  02人教版七年级英语上册第一单元教学视频

 

·  03人教版七年级英语上册第二单元教学视频

 

·  04人教版七年级英语上册第三单元教学视频

 

·  05人教版七年级英语上册第四单元教学视频

 

·  06人教版七年级英语上册第五单元教学视频

 

·  07人教版七年级英语上册第六单元教学视频

 

·  08人教版七年级英语上册第七单元教学视频

 

·  09人教版七年级英语上册第八单元教学视频

 

·  10人教版七年级英语上册第九单元教学视频

 

·  11人教版七年级英语上册第十单元教学视频

 

·  12人教版七年级英语上册第十一单元教学视频

 

·  13人教版七年级英语上册第十二单元教学视频

 

 

 

 

人教版七年级英语下册教学视频

·  01人教版七年级英语下册第一单元教学视频

 

·  02人教版七年级英语下册第二单元教学视频

 

·  03人教版七年级英语下册第三单元教学视频

 

·  04人教版七年级英语下册第四单元教学视频

 

·  05人教版七年级英语下册第五单元教学视频

 

·  06人教版七年级英语下册第六单元教学视频

 

·  07人教版七年级英语下册第七单元教学视频

 

·  08人教版七年级英语下册第八单元教学视频

 

·  09人教版七年级英语下册第九单元教学视频

 

·  10人教版七年级英语下册第十单元教学视频

 

·  11人教版七年级英语下册第十一单元教学视频

 

·  12人教版七年级英语下册第十二单元教学视频·   

 

 

 

 

人教版八年级英语上册课堂教学教学视频

·  01人教版八年级英语上册第一单元教学视频

 

·  02人教版八年级英语上册第二单元教学视频

 

·  03人教版八年级英语上册第三单元教学视频

 

·  04人教版八年级英语上册第四单元教学视频

 

·  05人教版八年级英语上册第五单元教学视频

 

·  06人教版八年级英语上册第六单元教学视频

 

·  07人教版八年级英语上册第七单元教学视频

 

·  08人教版八年级英语上册第八单元教学视频

 

·  09人教版八年级英语上册第九单元教学视频

 

·  10人教版八年级英语上册第十单元教学视频

 

·  11人教版八年级英语上册第十一单元教学视频

 

·  12人教版八年级英语上册第十二单元教学视频· 

 

 

 

 

人教版八年级英语下册课堂教学视频

·  01人教版八年级英语下册第一单元教学视频

 

·  02人教版八年级英语下册第二单元教学视频

 

·  03人教版八年级英语下册第三单元教学视频

 

·  04人教版八年级英语下册第四单元教学视频

 

·  05人教版八年级英语下册第五单元教学视频

 

·  06人教版八年级英语下册第六单元教学视频

 

·  07人教版八年级英语下册第七单元教学视频

 

·  08人教版八年级英语下册第八单元教学视频

 

·  09人教版八年级英语下册第九单元教学视频

 

·  10人教版八年级英语下册第十单元教学视频

 

·  11人教版八年级英语下册第十一单元教学视频

 

·  12人教版八年级英语下册第十二单元教学视频

 

 

人教版九年级英语课堂教学视频

·  01人教版九年级英语第一单元教学视频1

 

·  02人教版九年级英语第一单元教学视频2

 

·  03人教版九年级英语第一单元教学视频3

 

·  04人教版九年级英语第二单元教学视频1

 

·  05人教版九年级英语第二单元教学视频2

 

·  06人教版九年级英语第二单元教学视频3

 

·  07人教版九年级英语第三单元教学视频1

 

·  08人教版九年级英语第三单元教学视频2

 

·  09人教版九年级英语第三单元教学视频3

 

·  10人教版九年级英语第四单元教学视频1

 

·  11人教版九年级英语第四单元教学视频2

 

·  12人教版九年级英语第四单元教学视频3

 

·  13人教版九年级英语第五单元教学视频1

 

·  14人教版九年级英语第五单元教学视频2

 

·  15人教版九年级英语第五单元教学视频3

 

·  16人教版九年级英语第六单元教学视频1

 

·  17人教版九年级英语第六单元教学视频2

 

·  18人教版九年级英语第六单元教学视频3

 

·  19人教版九年级英语第七单元教学视频1

 

·  20人教版九年级英语第七单元教学视频2

 

·  21人教版九年级英语第七单元教学视频3

 

·  22人教版九年级英语第八单元教学视频1

 

·  23人教版九年级英语第八单元教学视频2

 

·  24人教版九年级英语第八单元教学视频3

 

·  25人教版九年级英语第九单元教学视频1

 

·  26人教版九年级英语第九单元教学视频2

 

·  27人教版九年级英语第九单元教学视频3

 

·  28人教版九年级英语第十单元教学视频1

 

·  29人教版九年级英语第十单元教学视频2

 

·  30人教版九年级英语6-10单元教学视频

 

·  31人教版九年级英语第十一单元教学视频1

 

·  32人教版九年级英语第十一单元教学视频2

 

·  33人教版九年级英语第十二单元教学视频1

 

·  34人教版九年级英语第十二单元教学视频2

 

·  35人教版九年级英语第十二单元教学视频3

 

·  36人教版九年级英语第十三单元教学视频1

 

·  37人教版九年级英语第十三单元教学视频2

 

·  38人教版九年级英语第十三单元教学视频3

 

·  39人教版九年级英语第十四单元教学视频1

 

·  40人教版九年级英语第十四单元教学视频2

 

·  41人教版九年级英语第十四单元教学视频3

 

·  42人教版九年级英语第十五单元教学视频1

 

·  43人教版九年级英语第十五单元教学视频2

 

·  44人教版九年级英语11-15单元教学视频

 

·  45李阳疯狂说英语视频教程全集· 

 

 

 

 

 

  

李阳疯狂说英语01

李阳疯狂说英语02

李阳疯狂说英语03

李阳疯狂说英语04

李阳疯狂说英语05

李阳疯狂说英语06

李阳疯狂说英语07

李阳疯狂说英语08

李阳疯狂说英语09

李阳疯狂说英语10

李阳疯狂说英语11

李阳疯狂说英语12

李阳疯狂说英语13

李阳疯狂说英语14

李阳疯狂说英语15

李阳疯狂说英语16

李阳疯狂说英语17

李阳疯狂说英语18

李阳疯狂说英语19

李阳疯狂说英语20

李阳疯狂说英语21

李阳疯狂说英语22

李阳疯狂说英语23

李阳疯狂说英语24

李阳疯狂说英语25

李阳疯狂说英语26

李阳疯狂说英语27

李阳疯狂说英语28

李阳疯狂说英语29

李阳疯狂说英语30

李阳疯狂说英语31

李阳疯狂说英语32

李阳疯狂说英语33

李阳疯狂说英语34

李阳疯狂说英语35

李阳疯狂说英语36

李阳疯狂说英语37

李阳疯狂说英语38

李阳疯狂说英语39

李阳疯狂说英语40

李阳疯狂说英语41

李阳疯狂说英语42

李阳疯狂说英语43

李阳疯狂说英语44

李阳疯狂英语口语速成1

李阳疯狂英语口语速成2

李阳疯狂英语口语速成3

李阳疯狂英语口语速成4

李阳疯狂英语口语速成5

李阳疯狂英语口语速成6

李阳疯狂英语口语速成7

李阳疯狂英语口语速成8

李阳疯狂英语口语速成9

李阳疯狂英语视频教学(21A)

李阳疯狂英语视频教学(25B)

 

  评论这张
 
阅读(2551)| 评论(0)

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018