注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

楼德教研

百年大计,教育为本!

 
 
 

日志

 
 
关于我

《楼德教研》,2010年获新泰市优秀教研博客一等奖,泰安市教育教学最佳博客奖。属于公益基础教育博客,经营宗旨是为广大中小学教师提供专业服务,为广大中小学生提供学习帮助和平台。《楼德教研》立足于为广大师生和学生家长服务,近年来所发布的试题不少已被选作部分地区的中考试题和期中期末考试试题,很多资料已被结集出版。由于时间限制,我们无法征得所选资料作者的同意,如果你不同意将将自己的文章刊登在此,请通知,我们将予以处理,谢谢!

网易考拉推荐

上海市2014年初中毕业统一学业考试英语试题及答案  

2014-09-16 13:15:02|  分类: 【中考英语】 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
              上海市2014年初中毕业统一学业考试英语试题

Part 1 Listening (第一部分 听力)
I. Listening Comprehension.(听力理解) (共30分)
A. Listen and choose the right picture(根据你听到的内容,选出相应的图片)(6分) 

 1、___ 2、___ 3、___ 4、___ 5、___ 6、___

  •  A) Chemistry.                     B) History.                C) English.                           D) Maths
  • A) A hamburger.                  B) A fruit salad.         C) A hot-dog.                     D) A sandwich
  • A) Tired.                            B) Surprised.             C) Excited.                             D) Frightened
  • A) Watch TV.                     B) Play football.         C) Go to the cinema.         D) Read a book.
  • A) Fifteen minutes’walk.                                      B) Fifteen minutes’ bus ride.
  • Fifty minutes’ walk.                                       D) Fifty minutes’ bus ride.
  • A) Thursday.                       B) Friday.                 C) Saturday.                             D) Sunday.
  • A) Trips.                             B) Computers.           C) Parents.                               D) Jobs.
  • A) At the beach.                   B) At the airport.        C) In the theatre.                       D) In the hotel.

 

C. Listento thepassage and tell whether the following statements are true or false (判断下列句子是否符合你听到的短文内容,符合的用“T”表示,不符合的用“F”表示)(6分) 
15. My aunt and uncle sent me a bottle of honey as a birthday present last year. 
16. The smell of my hair attracted lots of bees when I went outside. 
17. I jumped into my neighbour’s swimming pool to stay away from the bees. 
18. When I climbed out of the pool, the bees were still flying around. 
19. My aunt and uncle wrote me a letter and apologized to me. 
20. This is a story about my unforgettable birthday present.

D. Listen to the passage and complete the following sentences(听短文,完成下列内容。每空格限填一词)(10分)

  •  Dan Carter lives in London and works as __________ __________ there.
  • Dan and I stay in touch __________ __________ and sometimes we call each other.
  • When I __________ __________ or when I need to talk to somebody, I can always call Dan.
  • Dan is always __________ __________ everything and he never says sorry.
  • One day, we arranged to meet __________ __________ to play football, but Dan didn’t come on time.
  • Part 2 Phonetics, Grammarand Vocabulary 
    (第二部分 语音、语法和词汇) 
    II. Choose the best answer(选择最恰当的答案)(共20分)

    • Garden School is very famous and it’s Mary’s first choice. Which of the following is correct for the underlined word?

    A)/f??st/                         B) /fi:st /                   C) /fri:st /                         D) /frist /

    • Do you see that good-looking young man? ____________  is a famous Korean film star.

    A) He                               B) His                       C) Him                             D) Himself

    • More and more people in Shanghai choose to go to work__________ underground.

    A) in                     B) with               C) by                 D) for

    • Students are encouraged to share their learning experience__________ their classmates.

     A) to                              B) in                        C) at                                      D) with

    • The traffic is moving very slowly as so many cars_____________ on their way back to Shanghai.

    A) am                             B) is                         C) are                   D) be

    • —_________ can you finish the report on food safety?
    • In two days.

    A) How far                      B) How much       C) How often          D) How soon

    • Old Mr. Black lives happily with his three dogs. ____________ of them are part of his family.

    A) Both                          B) All                         C) None                            D) Neither

    • Air pollution has become__________ than ever before. We must do something to stop it.

    A) serious                                                        B) more serious
    C) most serious                                                D) the most serious

    • _____ carefully, Michael! There’s a school ahead.

    A) Drive                           B) To drive               C) Drove                          D) Driving

    • All passengers___________ go through safety check before they take a plane.

    A) can                              B) may                     C) must                            D) ought

    • — Would you like to go to the cartoon show with me?

    — It sounds like fun, __________ I’m too busy.
    A) so                               B) for                       C) or                                 D) but

    • John didn’t give up looking for a job __________ he got an offer from a German company.

    A) until                             B) since                    C) because                        D) if

    • Aunt Lucy will tell us something about her trip to Australia when she _______________ back.

    A) came                           B) comes                  C) would come                  D) will come

    • The robot can help me sweep the floor. __________  smart invention it is!

    A) What                           B) What a                 C) What an                       D) How

    • Susan and Lily___________ tomatoes and other vegetables on the farm this time yesterday.

    A) pick                                                            B) are picking
    C) will pick                                                      D) were picking

    • By the end of last week, she ____________  in the west of China for two months helping the homeless children.

    A) will stay                                                      B) has stayed
    C) would stay                                                  D)had stayed

    • Harry has decided __________ an online shop after graduating from school.

    A) open                            B) to open                C) opened                         D) opening

    • I wouldn’t mind___________ a roommate. We can help each other and save money as well.

    A) having                         B) to have                 C) have                             D) had

    • — Remember to print on both sides of the paper.

    —__________.
    A) Me, too.                                                     B) Well done.
    C) Sure. I will.                                                D) That's all right.
    45.  — I was just in time to get there for the meeting. Thank you for lending me the bike.
    — __________.
    A) That’s right.                           B) Of course not.
    C) You’re welcome.                            D) The same to you.

    III. Complete the following passage with the words or phrase in the box. Each can only be used once(将下列单词或词组填入空格。每空格限填一词,每词只能填一次)(共8分)

    • behavious     B) mad        C) refused      D) argued     E) modern

     

     

    My relationship with my mother changed after I went to college. When I was at home, we46      about many things, for example, wearing makeup(化妆) and talking on the phone. One time, before a big party, she 47        to let me leave the house. She thought my makeup was too heavy. I had to wash my face before I went to the party. I was the only girl without makeup, and I was so48   . And when I talked to my friends on the phone, my mum always shouted to tell me to hang up, and the person I was talking to could hear her. Her49      always made me upset.


    A)closer to    B) completely    C) tradition       D) together        E) advice

     

    But after a few months at college, I changed myself50      . I met new people. I started learning about history, politics, and the world. I didn’t have the time or patience for long phone conversations. I stopped caring so much about things like makeup. I once went to a party with no makeup on, but I felt fine. I just laughed about it. My new way of thinking brought me 51       my mother. Now, I talk to my mother almost every day. We get along quite well. We go to movies52           and read the same books. I tell her about my problems and she gives me good53      . Last month, my mother helped me through a bad time. She is an amazing person. I know that now.

    • Complete the sentences with the given words intheir proper forms(用括号中所给单词的恰当形式完成下列句子。每空格限填一词)(共8分)
    • Don’t be afraid of making __________. They help you learn. (mistake)
    • The medicine should be taken___________ a day after meals, George. (two)
    • I plan to enter for a summer camp with a friend of____________ . (me)
    • I am not satisfied with the service here. I want to speak to the_____________ . (manage)
    • The boy moved__________  into the hall as the concert had already begun. (quiet)
    • The soldier saved the boy from the flood with a piece of ___________. (wooden)
    • Shops are not allowed to __________cigarettes to anyone under the age of 18. (sale)
    • Many people enjoy reading e-books, but I__________ it as it’s bad for the eyes. (like)

    V. Complete the following sentences as required(根据所给要求完成句子。62-67小题每空格限填一词)(共14分)

    • Ben has finished the project on reusing natural resources. (改成否定句)

    Ben __________ __________the project on reusing natural resources.

    • Amy will study in an international language school for several weeks. (对划线部分提问)     __________ __________will Amy study in an international language school?
    • I was surprised to see my sister’s photograph on a magazine cover. (保持句意基本不变)   __________my__________, I saw my sister’s photograph on a magazine cover.
    • The girl wondered where she would meet her friends the next morning. (改为简单句)

    The girl wondered__________ __________meet her friends the next morning.

    • Sometimes we use smart phones to take pictures instead of cameras. (改为被动语态)

    Sometimes smart phones__________ __________ to take pictures instead of cameras.

    • John asked, “Can you look after my pet dog while I’m away?” (合成宾语从句)

    John asked __________I __________look after his pet dog while he was away.

    • doing, the students, in the lab, an experiment, are (连词成句)

            ________________________________________________________________.

    Part 3 Reading and Writing (第三部分 读写)

    Sally: an animal doctor 
    What’s the worst thing that’s ever happened in your job? 
    Probably the dog that bit me. It wasn’t a big one - I don’t mind the big ones. The small ones are the worst. It gave me a very nasty bite. 
    Have you ever done any other jobs?
    Yes, I did different kinds of jobs when I was a student. One summer I did fruit-picking in Spain.
    What’s the worst job you’ve ever done?
    In order to improve my English, I worked for a rich family in New York. I never had a day off and I had to do everything – cooking, cleaning, shopping- and look after their horrible children. I left after two weeks and managed to get a job as a waitress in an Italian restaurant.
    Leo: an actor

    What’s the worst thing that’s ever happened in your job?
    So many bad things have happened-but I think my worst moment was when I read my first bad review in the newspaper. They wrote terrible things about me, and I was so upset. After that I didn’t read my reviews any more.

    Have you ever done any other jobs?
    Oh yes, it’s hard to make a living as an actor. So I’ve done lots of part-time jobs over the years. For example, I’ve worked in a shop, sold ice cream at the beach and handed out publicity flyers in the street.
    What’s the worst job you’ve ever done?
    The worst job I’ve ever done was at an egg-packing factory. Working conditions are terrible-you stand for hours at the end of a belt, putting eggs into boxes. You can’t have a break, and if you want to go to the toilet, you have to ask for permission. And worst of all, the smell was terrible- I’ve never eaten an egg since then.

    • The underlined word “one” refers to “__________”.

    A.dog                              B) bite                             C) event                            D) job

    • Sally has done the following jobs EXCEPT __________.

    A)picking fruit in Spain
    B)working for a rich family
    C)looking after sick animals
    D)cooking in an Italian restaurant

    • After reading his first bad review in the newspaper, Leo __________.

    A) wrote more reviews                          B) replied to every review
    C)  gave up his job as an actor                  D) stopped reading any of his reviews
    72.   What does Leo think of being an actor?
    A) It’s hard to make a living.                 B) It’s helpful to read his reviews.
    C) It’s easy to make lots of money.            D) It’s fun to have different experiences.
    73.   What did Leo hate most when working at an egg-packing factory?
    A) No breaks.                                 B) Standing for too long.
    C) The bad smell.                              D) Putting eggs into boxes.
    74.   The best title of the passage might be __________. 
    A) An Animal Doctor                          B) Terrible Job Experiences
    C) How to Find a Part-time Job                   D) Reviews of Sally and Leo
    B. Choose thebest words andcompletethepassage (选择最恰当的单词完成短文)(12分) 
    Be yourself 
    We wish that we could be better at sports or more attractive. We wish we had nicer clothes or more money. Everyone likes to feel that lie or she is special.____75____ , many of us grow up believing that we’re not special at all. We believe we are not good enough just as we are.
    Most parents want us to be the best we can be. Very often, they____76____us to others. By doing this, they try to encourage us to do better. They mean well, but the message we often get is that we’re not good enough. We begin to believe that the only way we can be special is by being better than someone else, but we are often____77____ .There will always be someone out there who is better than we are at something. Plenty of people around may not be as smart as we are, but they are better at sports. Or they may not be as good-looking, but they have more money. It is ____78____ for us to be better than everyone else all the time.
    We all want the things that we believe will make us better people. But very often we don’t realize that we already have____79____us the very things that we want. These things make us different from others. When we are growing up, ____80____sometimes forget to tell us that we are special, that we are good enough. Maybe no one told them when they were growing up. Anyway, it’s up to us to remind them from time to time that each of us, in our own way, is special. What we are is enough.

    75.

    A) Again

    B) Next

    C) Besides

    D) However

    76.

    A) describe

    B) compare

    C) introduce

    D) prefer

    77.

    A) lonely

    B) forgetful

    C) disappointed

    D) nervous

    78.

    A) helpful

    B) impossible

    C) necessary

    D) unfair

    79

    A) inside

    B) among

    C) around

    D) for

    80.

    A) friends

    B) scientists

    C) parents

    D) doctors



    C. Read the passage and fill in the blanks with proper words(在短文的空格内填入适当的词,使其内容通顺。每空格限填写一词,首字母已给出14分) 
    A school newspaper The Teens asked over one thousand teenagers how they spent their spare time. Here they report the r      81     of the survey. It’s not at all surprising to learn that most teens said they wanted more free time. Most have less than an hour a day for after-school activities.
    P       82        activity was popular among both girls and boys, averaging between three to six hours a week. Favourite sports among girls were tennis, basketball and swimming. Boys said they liked football, basketball and skating.
    Speaking of entertainment, music and TV were popular. About half of those surveyed said that music was their favourite activity. This i        83       both listening to and playing music. TV was also very popular. Three quarters said they preferred watching TV to reading a book or magazine.
    Unexpectedly, as many as three out of ten teenagers mentioned that collecting things was something they liked to do in their spare time. They had v       84         collections from cartoon books and baseball cards to stickers, toys and coins.
    V   85        friends was also popular. Eight out of ten teenagers said they met friends once a week. Nine out of ten said they contacted friends through the Internet. A    86    popular way of contacting friends was the telephone. Everyone we surveyed said they spoke to friends every day. Most said they spoke about twenty minutes a day. Surprisingly, teenagers s     87        went dancing, especially girls. Only one out of ten said they went to the dance regularly.
    D. Answer the questions (根据短文内容回答问题)      (12 )
    Chris is not a traditional explorer(探险者)- he usually works in an office for a large organization. Yet his job can sometimes be just as exciting and dangerous as being an explorer.
    Chris works for MSF, an organization also known as Doctors Without Borders (无国界医生). MSF sends trained doctors all over the world to help people after a war or a disaster. Chris is a doctor from France who has travelled to many places to organize programmes that help people.
    At the moment, there are over 27,000 trained medical staff taking part in MSF projects and tasks. The organization received the Nobel Peace Prize in 1999. All kinds of doctors can volunteer for MSF. They need to be prepared to go almost anywhere in the world and, of course, they should expect difficult conditions. Doctors with experience in tropical(热带的)diseases are especially useful because most of MSF’s work is in Africa. When MSF accepts a doctor for a task, he has to go for at least six months. When doctors have completed a few tasks, they might be sent on an emergency task following a disaster, such as an earthquake.
    But why would a doctor leave a comfortable life and a good salary to join MSF? According to Chris, the experience you gain is a great help in your career. Besides, just like the explorers of the past, you need to keep an open mind and learn to mix well with the people you meet. Most importantly, at the end of each task, you have made a real difference to people’s lives.

    • Does Chris work for a large organization?
    • When does MSF send trained doctors all over the world to help people?

     

    • How many medical staff are taking part in MSF projects and tasks?
    • What kind of doctors are greatly needed in Africa?

     

    • According to Chris, why is his work important to other people?
    • Why is an MSF doctor’s job exciting and dangerous?

    VII. Writing (作文(20)

    • Write at least 60 words about the topic “This time next year“ (明年此时为题,写一篇不少于60个词的短文,标点符号不占格)

    你是否想象过,明年此时,你的生活会发生怎样的变化?你对自己或他人有怎样的期待?你能为此做些什么?) 
    (注意:短文中不得出现任何人名、校名及其它相关信息,否则不予评分。) 
    The following sentence patterns are for reference only. ( 以下句型仅供参考)

    • I hope to /I hope that...
    • Perhaps I will...
    • It will be exciting / necessary / terrible to ...

    上海市2014年初中毕业统一学业考试英语试卷答案要点


    • 答案要点

    Part I
    I. A. 1. G       2. A        3. H        4.B         5. E        6. D
    B. 7. C       8. D        9. A        10. C      11. A      12. B      13. D      14. B
    C. 15. F     16.T       17.T       18. F       19. F      20.T
    D. 21. A teacher             22. by email/ by e-mail               23. feel sad 
    24. late for                  25.at 7:00/at seven 
    Part II

    • 26. A 27. A 28. C 29. D 30. C 31. D 32. B 33. B 34. A 35. C
    • D 37. A 38. B 39. B 40. D 41. D 42. B 43. A 44. C 45. C

    III. 46. D 47. C 48. B 49. A 50. B 51. A 52. D 53. E
    IV. 54. mistake           55. twice           56. mine               57. manager         58. quietly
    59. wood         60. sell                 61. dislike
    V. 62. hasn’t finished                63. How long         64. To, surprise           65. where to

    • are used 67. if/whether, could
    • The students are doing an experiment in the lab.

    Part III
    VI. A. 69. A       70. D      71. D    72. A    73. C      74. B
    B.75. D               76. B      77. C     78. B    79. A      80. C
    C.81. result(s)      82. Physical         83. included         84. various          85. Visiting
    86. Another      87. seldom 
    D.   88.  Yes(, he does).

    •  After a war or a disaster.
    •  Over 27,000.
    • Doctors with experience in tropical diseases.
    • Because at the end of each task he has made a real difference to people’s lives. / Because his job makes a difference to people’s lives.
    • (It is exciting) because you may travel to many places and help people in need. (It is dangerous) because you may work in difficult conditions.

    (Any reasonable answer is acceptable.)

    VII. 94.omitted。

  评论这张
 
阅读(2116)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017